Bière des Amis

Het Bière des Amis® is zoveel meer dan een klassieke pils. Dit blonde bier van hoge gisting wacht enkele weken geduldig tot de tweede gisting op fles de natuurlijke sprankeling teweegbrengt en alle aroma’s doet vrijkomen. Kwaliteit vergt tijd, vriendschap ook… Met een Alc. Vol. van 5,8% is Bière de Amis® een karaktervol goudblonde bier, dat zich toch gemakkelijk laat drinken en heel goed de dorst lest. Dit Vriendenbier is zacht en smeuïg en heeft een aangename lichte, bittere nasmaak.
-- source: Federatie van Belgische Drankenhandelaars


brew info
fermentation type: high
fermentation in bottle: yes

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
malt:
Gerstemout
hop:
.
water:
.
yeast: Voor de 2é gisting: champagnegist

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 03/08/2019 18:44
Created by user Geeroms Rudi — 03/08/2019 18:36

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Gekocht op 11-05-2019 bij drankencentrale Verhelst in Dendermonde. En thuis geproefd op 27-07-2019. Bière des Amis is een helder stro-geel biertje dat veel wit schuim produceert in de vorm van een gelijkmatige laag, het blijft sterk aan de glaswand kleven en je ziet veel CO2 pareling met grootte bellen. Na een tijd zakt het wel in elkaar tot een dun laagje. In het flesje blijft een gistdepot achter.
HET AROMA:
Suikerzoet met wat hopbitterheid, citrus, graanmout en moutig. Ook een vleugje zurigheid maar dan zeer licht.
DE SMAAK:
Bitterig, suikerzoet, citrus, graanmout
HET MONDGEVOEL:
Volle body, wat bitterdroog, volmondige textuur, sterke koolzuurprikkel, maar alles niet te overdreven, integendeel. Een mooi harmonieus biertje.
DE NASMAAK:
Deze komt zwak over maar vloeit toch wat uit, is wat hopbitterig met wat citrus, graanmout, wat lichtzoetig en een licht droogje.
HET VERDICT:
Best een goed biertje in zijn klasse, zeer goede doordrinker, veel beter dan een pilsje. Alle sensaties zijn niet te overdreven, een allemansvriend. Sommigen vinden het flesje er beter uitzien dan het bier maar het is juist het tegengestelde.
In list: tasted beers
last login:
08/07 14:02
created: 03/08/2019 18:45

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.